magiskemomenter.dk

Victoria

Victoria er en TV-serie, der har premiere den 17. januar 2017 i USA. Serien er produceret i Storbritannien og er på engelsk. Den er også kendt under titlen 維多利亞女王. Optagelserne til serien er foregået på Castle Howard i York, North Yorkshire, England, UK. Serien er produceret af Mammoth Screen i samarbejde med PBS Masterpiece.

Resumé

I TV-serien Victoria følger vi den tidlige livshistorie om dronning Victoria. Serien starter med hendes tronbestigelse i en alder af blot 18 år og fortsætter med hendes romantiske forhold og ægteskab med Prins Albert.

Vi følger Victoria på hendes rejse som den unge regent og oplever hendes udfordringer og triumfer i hendes rolle som en af Storbritanniens mest magtfulde kvinder. Gennem serien får vi et indblik i hendes personlige og politiske liv samt de historiske begivenheder, der formede hendes regeringstid.

Victoria er en stærk karakter med en ukuelig viljestyrke og beslutsomhed. Hun navigerer gennem politiske intriger, internationale konflikter og familiære udfordringer, mens hun forsøger at opretholde sin position som dronning og at forsvare sine idealer.

Serien byder også på et kig ind i Victorias komplekse forhold til Prins Albert. Fra deres første møde og forelskelse til deres dybe partnerskab og kærlighed, ser vi, hvordan de to kæmper for at navigere i magtbalancen mellem dem og finde deres rolle i en stærkt patriarkalsk verden.

Victoria byder på en smuk udforskning af historie, kærlighed, politik og kvindelig styrke. Den viser os, hvordan en ung kvinde formår at bevæge sig fra naivitet til modenhed og fra tvivl til styrke. Den er både oplysende, følelsesladet og underholdende, og den er helt sikkert en serien, der er værd at se.

Medvirkende

  • Jenna Coleman
  • Adrian Schiller
  • Tommy Knight
  • Jordan Waller
  • Nell Hudson
  • Tom Hughes
  • Ferdinand Kingsley
  • Anna Wilson-Jones
  • Daniela Holtz
  • Nigel Lindsay
  • Catherine Flemming
  • David Oakes
  • Margaret Clunie
  • Peter Bowles
  • Alex Jennings
  • Tilly Steele
  • Diana Rigg
  • Bebe Cave
  • Daisy Goodwin (Creator)

Sådan opdagede seerne fejlene i TV-serien Victoria

Faktuelle fejl

I den populære TV-serie Victoria er der blevet opdaget flere faktuelle fejl af skarpe øjne blandt seerne. Lad os dykke ned i nogle af disse fejl og tage dem med et glimt i øjet.

Prinsesse Feodora og de salgsinvitationer

I serien bliver prinsesse Feodora fremstillet som en salgs-dronning af invitationer til en bal. Men faktum er, at hun slet ikke boede på paladset og derfor ikke ville have haft mulighed for at sælge disse som i serien. Der er ingen beviser for, at kong Georg IV ønskede at gifte sig med hende, og hun var faktisk ivrig efter at forlade Kensington Palace permanent efter at have giftet sig med prinsen af Hohenlohe-Langenburg. Så de invitationer har vi nok ikke set i virkeligheden!

Mrs Skerrett, den ugifte

I serien ser vi karakteren Mrs Skerrett, der bliver gift. Men i virkeligheden blev den rigtige Mrs Skerrett aldrig gift og døde i en alder af 94 år. Måske var det et forsøg på at spice historien op med et bryllup, men det viser sig at være en opdigtning.

Den påståede homoseksuelle ralphold

I den romantiske version af historien får vi et indblik i forholdet mellem Robert Peels private sekretær, Edward Drummond, og Lord Alfred Paget. Men der er ingen beviser for, at nogen af ​​mændene var homoseksuelle eller havde nogen samme-køn-forhold. Drummond blev faktisk skudt og dræbt i 1843, og Paget blev den britiske dronnings højredreng i 1846. Så væk med romantikken og tilbage til fakta!

Duken af Cumberland – fra antagonist til konge

I serien portrætteres hertugen af Cumberland som en modstander af dronningen. Men faktum er, at han faktisk blev konge af Hannover efter kong Williams død og flyttede til sit nye rige en uge senere. Så han havde ikke tid til at bevare sin antagonistrolle overfor dronningen – han blev travlt optaget som konge!

Dronningen og hendes utro hertug

En af de mest interessante fejl er, hvordan hertugen af Sutherland og prinsen (senere hertugen) Ernest af Saxe-Coburg og Gotha bliver portrætteret i et romantisk forhold. Sandheden er, at Harriet Sutherland havde et lykkeligt ægteskab med hertugen af Sutherland, og de fik hele 11 børn sammen. Så ingen utroskab her – kun kærlighed!

Uhistoriske anachronismer

Udover de faktuelle fejl er der også blevet bemærket nogle anachronismer i TV-serien Victoria. Disse er vist med et glimt i øjet og giver os et grin.

Zippernes tidsrejse

I serien kan vi se, at Victoria bærer kjoler med lynlåse, endda visse af dem bliver brugt på skærmen. Problemet er bare, at lynlåse først blev opfundet i 1851 og blev introduceret til offentligheden i 1893 på Chicago World Fair. Den første brug af en lynlås i tøj fandt først sted i 1925, 24 år efter at dronning Victoria døde. Så enten har vi et alvorligt tidsspring her, eller også har modehistorien brug for en alvorlig opdatering.

Andre populære titler: The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2Judge John DeedDue DateClanul SopranoMinariMan DownThorRevoir ParisJuniorJulefeberStan & OllieBoiling PointGreys AnatomyExtractionMarried… with ChildrenHigh FidelityLicorice PizzaColor Out of SpaceWonder – EncantadorBrødrene Mortensens julThe ExpendablesWestworldBlack KnightFrom Dusk Till DawnThe Danish GirlDrive“Game of Thrones” The DoorDemolidorThe TouristJurnalulBridget Joness DiaryBlutmondYou Dont Mess with the ZohanColors of LoveVikingsO Dia do Juízo FinalSpiritedVenenoAccording to JimSkins – HautnahThe Company MenNak & ÆdThe Human Centipede 2So My Grandmas a Lesbian!Free GuyMeet Joe BlackCranfordThe Book Thief