magiskemomenter.dk

Sanditon

Sanditon er en britisk TV-serie, der har premiere den 12. januar 2020 i USA. Serien er baseret på Jane Austens ufuldendte roman af samme navn og transporterer seerne til det tidlige 1800-tallet i England. Serien er lavet af Red Planet Pictures og er en co-produktion mellem ITV og Masterpiece Theatre.Handlingen i Sanditon foregår primært på Brean Beach i Somerset, England, og serien har formået at skabe en autentisk og naturskøn atmosfære. Med sin smukke strandkulisse og fortryllende landskaber giver serien seerne en fornemmelse af tidens æstetik og charme.Serien er primært på engelsk, men er også kendt under titlen Сандітон i visse regioner. Den er blevet skabt med fokus på at bevare den autentiske tone og stemning fra Jane Austens originalværk. Gennem dialog og karakterdynamikker bringes seerne ind i en verden af romantik, intriger og samfundsnormer.Sanditon har også et officielt websted på PBS (Public Broadcasting Service), der er en af ​​de førende tv-kanaler i USA. Dette websted giver seerne mulighed for at få mere information om serien, se klip og læse om skuespillere og baggrundshistorien.Alt i alt vil seerne blive draget ind i Sanditons verden, hvor de kan opleve det britiske samfund, kærlighedens komplicerede forviklinger og skønheden i landskabet i det tidlige 1800-tals England.

Resumé

TV-serien Sanditon handler om Charlotte Heywood, en livlig og impulsiv kvinde, der flytter fra sit landlige hjem til Sanditon, en fiskerlandsby der forsøger at genopfinde sig selv som et badeferiested. Serien er en filmatisering af Jane Austens sidste og ufuldendte roman, som hun skrev blot få måneder før hendes død i 1817.

I serien følger vi Charlotte, som flytter til den rolige fiskerlandsby Sanditon for at starte på en frisk, men hun møder snart Sidney, en charmerende mand med ambitioner om at omdanne det stille og rolige badeferiested til et luksuriøst resort. Hovedkaraktererne Charlotte Heywood og Sidney Parker spilles af Rose Williams og Theo James. Serien er skrevet af Emmy og BAFTA-vindende manuskriptforfatter Andrew Davies.

Sanditon følger Charlotte Heywoods rejse, som hun forlader sin landlige by for at starte på en frisk i Sanditon, en fredelig fiskerlandsby med ambitioner om at blive et luksuriøst badeferiested. Serien er baseret på Jane Austens sidste ufuldendte roman, som blev skrevet kort tid før hendes død i 1817.

Medvirkende

  • Rose Williams – Charlotte Heywood
  • Crystal Clarke – Georgiana Lambe
  • Kris Marshall – Tom Parker
  • Kate Ashfield – Mary Parker
  • Anne Reid – Lady Denham
  • Jack Fox – Sir Edward Denham
  • Turlough Convery – Arthur Parker
  • Kevin Eldon – Reverend Hankins
  • Charlotte Spencer – Esther Denham
  • Isobel Hawkridge – Alicia Parker
  • Molly Bishop – Jenny Parker
  • Ben Lloyd-Hughes – Alexander Colbourne
  • Eloise Webb – Augusta Markham
  • Lily Sacofsky – Clara Brereton
  • Flora Mitchell – Leonora Colbourne
  • Isaac Vincent-Norgate – Henry Parker
  • Sandy McDade – Miss Beatrice Hankins
  • Adrian Scarborough – Dr Fuchs
  • Creator – Andrew Davies

Fejltagelserne i TV-serien Sanditon, som seerne har opdaget

Anakronismer i en sukkervægring

I adskillige afsnit af den anden sæson af Sanditon ser vi karaktererne organisere og henvise til en sukkervægring. Men her er der en fejl: Ordet boycott blev faktisk opkaldt efter Kaptein Charles Boycott, der arbejdede som jordejer i Irland i 1880 – mere end 50 år efter hvor historien er placeret. Se lige de hurtigløbere!

Hindi-sprogplot eller gap?

Fejlen får en gloende kritik: Der er et hul i TV-seriens Hindi-sprogede handling. Hvad sker der? Skal vi have en Bollywood-version af Sanditon? Hvem ved, måske vil vi se helt unikke dansenumre på de frodige engelske marker. Det er i hvert fald en fejl, som seerne ikke har glemt.

Oplæg om plottet

Hvad er der sket? Hvordan? Og hvad snakker de om? Disse spørgsmål er stadig ubesvarede med manglende oplysning om plottet på hindi. Så hvis du bliver træt af at følge med i den engelske version, kan du i det mindste prøve at blive fortrolig med Sanditons alternative hindi-plotsstruktur. Skal vi vædde på, at det er mere farverigt og dramafyldt end originalen?

Åh, hvor fejlen hober sig op

Lad os ikke kun fokusere på de store fejl, men også på de små. Vi kan tale om rekvisitfejl, historiske unøjagtigheder eller kostumefejl – valget er dit! Sanditon-tegnere, I er velkommen til at præsentere os for alverdens blunders. Vi vil være her og observere med kritiske øjne (og muligvis med et par popkorn).

Andre populære titler: Peter Pan & WendyI Still BelieveParks and RecreationThe Full MontyThe A-TeamThe ShallowsThe Belko ExperimentMaggieGhost AdventuresAssalto a LondresFar from HeavenDemon Slayer: Kimetsu no Yaiba -To the Swordsmith VillageSurviving SummerThe Night ManagerThe Nice GuysGilmore GirlsDr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the BombThe Weekend AwayUncharted: The Nathan Drake CollectionScream VIPlaymobil: The MovieThe BackroomsMax PayneClerks IIILegends of the FallEvil Dead RiseBlue Lock“Fak2eren” Sagen om Elisabeth WæverPain & GainAmerican GraffitiThe WhaleBarton FinkCry-BabyZ NationNot Another Teen MovieThe Little MermaidBrødrene OstParks and RecreationBillionsCitadelFuriosaThunivuRocketmanBig TitsI Saw the DevilKingsman: The Secret Service“WatchMojo” Top 5 Shocking Animal Sex FactsPoltergeist