magiskemomenter.dk

Moomin

Moomin er en TV-serie, der blev udgivet den 12. april 1990 i Japan. Serien har oprindelse fra Japan, Finland og Holland og har sin officielle hjemmeside på YLE i Finland. Den er tilgængelig på forskellige sprog, herunder japansk, finsk og svensk. Serien er også kendt under navnet Tanoshî Mûmin ikka og er blevet produceret af Bulls, Marina Productions og TV Tokyo. Serien byder på en fantastisk verden og følger eventyrene i Moomin-familien.

Resumé

Moomin er en uhyggelig og charmerende animeret serie om en skabning ved navn Moomin og hans venner og familie. Serien inkluderer plotlinjer fra følgende Moomin-bøger: Finn Family Moomintroll (otte episoder), Moominland Midwinter (tre episoder), Moominsummer Madness (tre episoder), The Exploits of Moominpappa (tre episoder), Moominpappa at Sea (to episoder) samt flere korte historier fra samlingen Tales from Moominvalley (i alt fem episoder).

Omtrent 20 episoder i den originale serie og 12 mere i fortsættelsen er baseret på historier fra Tove og Lars Janssons Moomin-tegneseriestriber. Resten af episoderne er ikke direkte baseret på noget originalt kildemateriale.

Fem sjove fejl i TV-serien Moomin

TV-serien Moomin har givet os masser af glæde og fantastiske eventyr med de elskelige figurer. Men ligesom alle andre serier har den også sine fejl, som skarpe øjne blandt seerne har opdaget. Lad os dykke ned i nogle af de mest morsomme fejl, der kan få os til at grine lidt ekstra.

1. Snusmumriken og den mystiske forvandling

I en episode får Snusmumriken en tryllestav og ved et uheld forvandler han en græshoppes unge til en elefant. Men bemærk lige den mærkelige ting: Græshoppens unge bliver pludselig til en hel voksen elefant! Der er virkelig sket en hård vækstspurt, eller også var det lidt magi fra seriens grafiker. Hvem ved?

2. Månefejl eller fejl på månen?

I en anden episode er Mumitrolden ude og gå tur ved natten, og vi ser en klar fuldmåne på himlen. Men wait a minute – pludselig i næste klip er månen forsvundet! Enten har produktionsteamet glemt at animere månen i hele episoden, eller også har månens skjulte side stjålet den fulde opmærksomhed.

3. Det flyvende forvandlingsnummer

I en særlig spændende scene ser vi Snorkfrøken forvandle sig til en smuk sommerfugl. Men hold nu fast, for i denne særlige sekvens kan man se, hvordan hendes vinger pludselig skifter farve flere gange! Hun er en transformerende sommerfugl – eller også er der bare sket en farveblunder hos produktionen.

4. Sæsonforvirring hos personerne

Et quirky træk ved Moomin-serien er, at personernes påklædning og aktiviteter ikke følger årstiderne på samme måde hver gang. Her kan man se, hvordan Mumrikken pludselig går rundt i shorts og solbriller midt om vinteren, mens Lille My danser med snefnug i baggrunden. Er det mon bare en sjov måde at vise, hvor uforudsigelig verdenen af Moomin er, eller er der sket en jeg-går-min-egen-vej-hos-vej hos kostumedesigneren?

5. Uforklarlige teleporteringer

I denne sidste fejl tager vi ”fiktionsreglerne” en smule for bogstaveligt. I flere scener kan man se, hvordan figurerne pludselig teleporterer sig rundt uden nogen logisk forklaring – de står først et sted og næste øjeblik er de et helt andet sted. Enten er der sket et mysteriøst hul i universet, eller også har produktionsteamet haft lidt for travlt med at fortælle en fantastisk historie og har glemt at tænke over den lille ting som fysikkens love.

Så næste gang du ser Moomin-serien, så hold øje med disse morsomme fejl, der kan sætte et smil på læben. For det er netop de små fejl, der viser, at selv i en eventyrlig verden kan alt ske – selv de mest underholdende fejl.

Andre populære titler: Meter i sekundetUntitled Venom SequelA VisitaBulletproof“The Walking Dead” JSSMr InbetweenKeeping Up with the Kardashians“Joyanima Dating Advice for Men” How To Looksmax – Guide To Looksmaxing For MenWaiting…The Santa ClausesRundt på gulvetRemixThe Devil Wears PradaAmerican Crime StoryGrimLove & GelatoSprængfarlig bombeBenedictionDollhouseMortal KombatChefThe L WordStillwaterShakespeare & Hathaway: Private InvestigatorsSieben Minuten nach MitternachtHeavens FireVremea melancolieiAbout TimeDisturbiaGentleman JackSwingerThe Hurt LockerThe AmbassadorThe PunisherTempo de MatarDaddys Home 2White House PlumbersI Think You Should Leave with Tim RobinsonGraceGaslitRevolutionary RoadBefore You GoInstant FamilyYou Only Live TwiceIttefaqThe BabadookPrometheusThe Magnificent SevenSpider-Man: Homecoming