magiskemomenter.dk

De Magnifieke Mrs Maisel

The Magnificent Mrs. Maisel er en amerikansk TV-serie, der blev udgivet den 29. november 2017 i Nederlandene. Serien er også kendt som The Marvelous Mrs. Maisel. Den er optaget på Steiner Studios, som ligger i Brooklyn Navy Yard, New York City, USA.Serien følger historien om Mrs. Maisel, der lever i New York City i 1950erne. Hun er en talentfuld og ambisiøs kvinde, der drømmer om at blive stand-up komiker. Efter hendes mand forlader hende, opdager hun sin skjulte talent og begynder at optræde på comedy klubber rundt omkring i byen.The Magnificent Mrs. Maisel er produceret af Amazon Studios, Dorothy Parker Drank Here Productions og Picrow. Serien er kendt for sin skarpe humor, farverige kostumer og autentiske genskabelse af 1950ernes New York.Gennem serien får vi et indblik i Mrs. Maisels rejse som komiker og hendes kamp for at finde sin egen stemme i en manddomineret branche. Med sin skarpsindige dialog og fantastiske karakterudvikling, er The Magnificent Mrs. Maisel en underholdende og inspirerende serie, der fanger ånden af en tidløs kamp for selvstændighed og succes.

Resumé

I 1950erne i Manhattan lever Miriam Midge Maisel, en ung og energisk jødisk kvinde, det perfekte liv. Hun er gift, har to børn og bor på Upper West Side. Men hendes idylliske tilværelse bliver brat ændret, da hendes mand pludselig forlader hende til fordel for en anden kvinde.

I sin forsørgelsespligt må Midge genoverveje sit liv og støder tilfældigt på stand-up comedy på en natklub. Her opdager hun, at hun har en skjult talent for at være morsom, og hun beslutter sig for at bruge denne nyfundne evne til at genopfinde sig selv og leve et liv fri fra konventionerne.

Serien følger Midge i hendes rejse som stand-up komiker i en mandsdomineret branche. Fra at være en velhavende husmor på Upper West Side, bevæger hun sig gennem caféer og natklubber i Greenwich Village og kæmper sig vej i New Yorks comedyindustri. Hendes mål er at opnå anerkendelse og måske endda en plads på The Tonight Show med Johnny Carson.

De Magnifieke Mrs Maisel er et spændende drama, der kaster lys over 1950ernes kvindeundertrykkelse og følger en kvindes kamp for at finde sin egen stemme og identitet i en tid, hvor kvinder primært forventes at være husmødre og støtter til deres mænds karriere.

Medvirkende

  • Rachel Brosnahan – Miriam Midge Maisel
  • Alex Borstein – Susie Myerson
  • Marin Hinkle – Rose Weissman
  • Michael Zegen – Joel Maisel
  • Tony Shalhoub – Abe Weissman
  • Kevin Pollak – Moishe Maisel
  • Matilda Szydagis – Zelda
  • Caroline Aaron – Shirley Maisel
  • Matteo Pascale – Ethan
  • Joel Johnstone – Archie Cleary
  • Nunzio Pascale – Ethan
  • Bailey De Young – Imogene Cleary
  • Brian Tarantina – Jackie
  • Luke Kirby – Lenny Bruce
  • Cynthia Darlow – Mrs. Moskowitz
  • Jane Lynch – Sophie Lennon
  • Stephanie Hsu – Mei
  • Reid Scott – Gordon Ford
  • Amy Sherman-Palladino – Creator

Fantasifulde fejl i TV-serien De Magnifieke Mrs Maisel

Ah, Mrs Maisel, du holder os fanget med din charme og dit skarpe tungebånd. Men selv de bedste kan lave fejl, og intet undgår øjnene (og tungen) hos ivrige seere. Her er nogle af de fantasifulde fejl, der er blevet opdaget i din vidunderlige verden af 1950ernes New York. Hold på hat og briller, mens vi tager et kig på disse skæve detaljer!

Kontinuitetsproblemer

I finalen af sæson 3 skifter Lisa Weil alias Carol Keene (også kendt som Carol Kaye) fra at spille elbas i Shy Baldwins band venstrehåndet (som i alle tidligere optrædener) til højrehåndet. Måske var hun bare træt af at være involveret i en såkaldt venstrehånds fejl og valgte at ændre opstillingen midtvejs!

Faktuelle fejl med stil

I 1958, hvor serien finder sted, nævnes Don Rickles sammen med Bob Newhart. Men vent nu lige et øjeblik! Rickles blev først berømt i 1960erne, så måske har tidsmaskinen været på spil i manuskriptet her.

Fejltagne fejltagelser

I sæson 1 henviser karaktererne gentagne gange til Cafe Wha? (kendt som stedet, hvor Jimi Hendrix blev opdaget), men caféen åbnede først i 1959. Men som IMDb-guidelines siger, så tillader vi en god portion historisk frihed, så længe det er underholdning og ikke en dokumentar. Så det er på tide at give historien lidt kærlighed og nyde hendes noget unøjagtige minder!

Anakronistiske forviklinger

Når Abe gennemgår børneplader for at finde en sang, som computeren kan synge, kigger han på en plade med Snoopy og Woodstock fra Peanuts-striberne på forsiden. Men ups! Woodstock var ikke engang en specifik karakter før 1960erne og blev officielt navngivet i 1970. Måske var det bare en tidlig prototype af den nuttede fugl!

Komiske karakterfejl

I første sæson, fjerde afsnit, i en pladeforretning, siger Midge, at hun elsker Bing Crosby, men efter at have hørt Susies mening om ham, siger hun, at hun aldrig vil se White Christmas fra 1954 igen. Men i sæson 3, første afsnit, da hun bliver bedt om at synge med på White Christmas ved afslutningen af USO-showet, påstår hun pludselig, at hun ikke kender sangen, fordi hun er jødisk. Jo, jo, vi husker lige så dårligt som Midge, hvornår vi kan lide en sang eller ej!

Afsluttende ord

Sådan er det med disse fantastiske fejl i Mrs Maisels fortryllende verden. Selvom historiske nøjagtighed ikke altid fungerer, er det er bare en del af sjov og ballade. Lad os nyde showet og humoren og give et skuldertræk til de små futtede detaljer, der fik os til at grine eller ridse os i hovedet. Keep bringing the laughter, Mrs Maisel!

Andre populære titler: A VisitaRitualulPrometheusPlutonulMade in Abyss: Dawn of the Deep SoulFatherhoodDuneScream VIA Horrible WomanHall PassCSI: VegasKeeping Up with the KardashiansSpeak No EvilSwarmThe TerminalHappinessCocoonJurnalulWomen TalkingDark SkiesThe Super Mario Bros. MovieInterstellarCatch Me If You CanCoraline e a Porta SecretaSunshineHellboyThe Summer I Turned PrettyAnne with an EGirlGoodbye BafanaA Quiet PlacePrey for the DevilWelcome to DerryBlockbusterLast Tango in ParisFlame & CitronThe Little MermaidThe PenguinEmily the CriminalMike & MollyThe Lost Daughter“Her er dit liv” Ghita NørbyTenetThe French DispatchKeeping Up with the Kardashians