magiskemomenter.dk

Cold Case

Cold Case er en amerikansk TV-serie, der blev udgivet den 28. september 2003. Serien er optaget i byen Los Angeles og har også scener optaget på Philadelphia Police Department hovedkvarter. Cold Case er produceret af Jerry Bruckheimer Television, Warner Bros. Television og CBS Productions.Handlingen fokuserer på en gruppe af detektiver, der arbejder på uopklarede sager (cold cases). Med deres dygtighed og præcision forsøger de at opklare forbrydelser, der er blevet henlagt i årevis. Hver episode fokuserer på en ny sag, og serien udforsker de komplekse og følelsesmæssige lag, der er forbundet med disse uopklarede mysterier.Cold Case er kendt for sin realistiske og dybdegående fortælling samt for sine flotte filmlokationer. Serien har også vundet popularitet for sine unikke karakterer og spændende plot-twists. Med visuel dygtighed og et sprog på engelsk, formår serien at engagere seerne og holde dem fanget i spænding.Cold Case er tilgængelig på CBS officielle hjemmeside og er også kendt under titlen Lãnh Án. Det er en udfordrende og fængslende serie, der vil tilfredsstille enhver kriminalelsker og tilbyde en fascinerende rejse ind i den kriminelle verden, hvor intet er, som det ser ud til at være.

Resumé

TV-serien Cold Case følger den eneste kvindelige detektiv i Philadelphias drabsafdeling, Lilly Rush. Hun finder sin kald, da hun bliver tildelt gamle uopklarede sager, også kendt som cold cases.

Lilly er en politibetjent i Philadelphia, der arbejder i drabsafdelingen og bliver tildelt cold cases: forbrydelser, der blev begået mange år tidligere og aldrig er blevet opklaret. Lilly må prøve at genoverveje gerningsstederne og interviewe andre personer, der var involveret med ofrene, for at finde en forbindelse, der kan løse sagerne.

I hver episode af Cold Case står Lilly over for et nyt mysterium og bruger både gammel og ny efterforskningsteknik for at finde svar. Serien udforsker også personlige historier og følelser, både fra ofrene og deres pårørende samt Lilly selv, da hun kæmper for at finde retfærdighed for de forsømte ofre.

Medvirkende

  • Kathryn Morris – Lilly Rush (156 episoder, 2003-2010)
  • Danny Pino – Scotty Valens (151 episoder, 2003-2010)
  • John Finn – John Stillman (156 episoder, 2003-2010)
  • Jeremy Ratchford – Nick Vera (156 episoder, 2003-2010)
  • Thom Barry – Will Jeffries (156 episoder, 2003-2010)
  • Tracie Thoms – Kat Miller (106 episoder, 2005-2010)
  • Nicki Aycox – Christina Rush (12 episoder, 2004-2010)
  • Susan Chuang – Frannie Ching (11 episoder, 2004-2007)
  • Jonathan LaPaglia – A.D.A. Curtis Bell (10 episoder, 2008-2010)
  • Josh Hopkins – ADA Jason Kite (9 episoder, 2003-2004)
  • Tania Raymonde – Frankie Rafferty (8 episoder, 2008-2009)
  • Raymond J. Barry – Paul Cooper (8 episoder, 2008-2010)
  • Daniel Baldwin – Moe Kitchener (7 episoder, 2009-2010)
  • Bobby Cannavale – Eddie Saccardo (7 episoder, 2008-2009)
  • Kevin McCorkle – Detective Gil Sherman (6 episoder, 2003-2005)
  • Terri Hoyos – Rosa Valens (6 episoder, 2009-2010)
  • Doug Spinuzza – Louie Amante (6 episoder, 2003-2010)
  • Bonnie Root – A.D.A. Alexandra Thomas (6 episoder, 2006-2008)

Fem sjove fejl i TV-serien Cold Case, som seerne har opdaget

1. Faktuelle fejl – når våbentilmelding bliver et mysterium

I flere episoder hører vi detektiverne sige, at en pistol er registreret til nogen (eller at nogen ingen registrerede våben har, eller lignende). Men vent lige et øjeblik – der er faktisk ingen våbentilmelding i Pennsylvania; det er forbudt ifølge delstatens lov. Måske er det bare et lille hul i deres efterforskning, eller måske er det en hemmelig ekstra opgave for vores detektiver: at finde ud af, hvordan pistolregistrering pludseligt blev lovligt!

2. Afslørende fejl – når teenagere drager fordel af regelbøgerne

I mange tilfælde ser vi, at der er involveret unge mordere. Men en ting, som vores detektiver ikke forudser, er, at sådanne sager normalt hurtigt bliver afgjort, og den anklagede bliver kortvarigt fængslet eller endda løsladt, da sådanne sager er svære at retsforfølge, og voksne kan ikke holdes i ungdomsfaciliteter. Måske en idé til vores detektiver: At tage en juridisk lærebog i hånden, inden de tager på arbejde!

3. Plathuller – når alle husker som om det var i går

I hele serien ser vi detektiverne interviewe mennesker år (nogle gange årtier) efter forbrydelsen, og alligevel ser det ud til, at de alle husker det som om det skete i går og kan give nøjagtige og detaljerede beskrivelser til politiet. Måske har vores detektiver evnen til at fremkalde fotografiske hukommelser hos alle, de møder – eller måske er det bare et trick, så de kan få historierne til at passe sammen! Hvem ved?

4. Faktuelle fejl – trusler og tvangsforanstaltninger der kun går én vej

I flere tilfælde truer vores detektiver og bruger tvangsforanstaltninger, der enten skader sagen eller resulterer i mulige frifindelser. Og hvad er det egentligt med kaptajnen (squadets leder), der bliver involveret i disse forhør? Han ville få sparket ud fra sit job øjeblikkeligt, hvis det nogensinde blev opdaget. Måske skulle vores detektiver tage et kursus i Den fredelige mødestrategi eller bare vælge at blive full-time afskærmere på stedet! Det er da et jobskifte, der vil holde dem beskæftiget.

5. Faktuelle fejl – når fortidens minder er lige for næsen af én

En ting er sikkert: Alle i Cold Case-universet har en fotografisk hukommelse! Uanset hvor lang tid der er gået siden forbrydelsen, snakker folk, som om det skete i går. Måske skyldes det et mirakel, at mennesker i dette univers har ekstraordinære erindringer, eller det kan være, at seriens forfattere simpelthen glemte, at tid har en tendens til at sløre minderne. Hvad med en ny aftapning af serien, hvor glemte minder og forvirrede vidner er hovedingredienserne i mysteriet? Nu ville det være noget!

Der er det – fem sjove fejl, som seerne har opdaget i den spændende TV-serie Cold Case. Husk, at det hele er for sjov, og vi ved godt, at det er bare fiktion. Men det gør det ikke mindre underholdende at spotte disse små glitches og tage et godt grin af dem! Så næste gang du ser Cold Case, kan du se om du kan finde endnu flere sjove fejl.

Andre populære titler: 10.000 BCLove ActuallyG.I. Joe – Die AbrechnungOuter BanksDroneSharp ObjectsThe ChallengeRyû to sobakasu no himeThe Ninth GateKick-AssDan-DreamLove AlarmBack to the Future Part IIBoys Dont CryBrightThor: The Dark WorldGame of ThronesShamelessThe Summer I Turned PrettyJurassic World DominionThe Tender BarNatural BoobsTeroare in ParisAsh vs Evil DeadGoing in StyleGringo: Amator în misiuneArrivalBrotherhoodYarichin Bitch ClubThe Sea BeyondThe Breakfast ClubOculusLand of MineThe Old Guard 2HavenDate NightOdd ThomasBonanzaIvanhoeThe Grand Budapest HotelO Homem ElefanteThe Last of UsRegatul de gheaţă 2BeethovenSport sângerosGangs of New YorkEl Camino: A Breaking Bad MovieSprængfarlig bombeBombshellTrollz