magiskemomenter.dk

Bonanza

Bonanza er en amerikansk TV-serie, der blev udgivet den 12. september 1959 i USA. Serien foregår i det vilde vesten og er kendt under titlerne Ponderosa. Handlingen udspiller sig primært på Ranchen Ponderosa, som også er seriens alternative titel. Optagelserne fandt sted på Spahn Ranch i Chatsworth, Los Angeles, Californien, USA. TV-serien blev produceret af National Broadcasting Company (NBC) og blev primært lavet på engelsk. Bonanza er en klassisk Amerikansk TV-serie, der har vundet stor popularitet og har opnået et internationalt publikum.

Resumé

Bonanza er en populær TV-serie, der udspiller sig i Det Vilde Vesten. Serien følger Ben Cartwright og hans tre sønner, der driver og forsvarer deres ranch, Ponderosa, i Nevada, samtidig med at de hjælper det omkringliggende samfund.

Ponderosa Ranch strækker sig over et areal på 1000 kvadratmiles og ligger i nærheden af Virginia City, Nevada. Dette område var kendt for Comstock Silver Lode, en sølvmine, og handlingen finder sted både under og efter den amerikanske borgerkrig.

Hver af Ben Cartwrights sønner er født af en forskellig kone, men ingen af mødrene er længere i live. I serien oplever vores hovedpersoner typiske vestlige eventyr, hvor personlige forhold og problemer også spiller en stor rolle.

Bonanza tilbyder spænding, drama og en dybdegående historie, der understøttes af det smukke vestlige landskab. Serien er en tidløs klassiker, der fortsat underholder seere over hele verden.

Medvirkende

  • Lorne Greene – Ben Cartwright
  • Michael Landon – Joseph Little Joe Cartwright
  • Dan Blocker – Eric Hoss Cartwright
  • Pernell Roberts – Adam Cartwright
  • Bill Clark – Townsman
  • Victor Sen Yung – Hop Sing
  • Ray Teal – Sheriff Roy Coffee
  • Martha Manor – Townswoman
  • David Canary – Candy Canaday
  • Bob Miles – Townsman
  • Bing Russell – Deputy Clem Foster
  • Mitch Vogel – Jamie Hunter Cartwright
  • Grandon Rhodes – Dr. J.P. Martin
  • Hal Burton – Townsman
  • Troy Melton – Gunman
  • Bruno VeSota – Bartender
  • Roy Engel – Dr. Paul Martin
  • Harry Holcombe – Dr. J. P. Martin

Fem fede fejl i TV-serien Bonanza

Kropskunstnerne – uden ar

I TV-serien Bonanza kan man få et seriøst skud af Western-action med de brave Cartwright-brødre. Men har du nogensinde bemærket, at selvom de bliver skudt flere gange gennem serien, er der ingen synlige ar at se, når de viser sig delvist uden tøj? Det er da, hvad man kan kalde for nogle magiske skudsår! Måske skal vi ansætte en mystiker i stedet for en læge?

Pistoler uden plads til kugler

Nåh, ja. Vi er i midten af den Amerikanske Borgerkrig, og hvert eneste afsnit kan man se, at samtlige karakterer, der har en pistol, har et bælte uden kugler på. Jo, jo, det ville være rigtigt baseret på historiske facts – pistolerne brugte patroner med krudt og kugler, ingen messingpatroner uden videre. Der var derfor ikke behov for kuglehylstre på bæltet. Men faktum er, at de våben, de bar, var uden tvivl med messingpatroner! Ben bar en Remington Model 1875 Army revolver, og Adam, Hoss og Little Joe bar alle Colt Model 1873 Single Action Army revolvers. De genlader alle sammen patroner i deres våben i adskillige afsnit. Det er jo nok bedre end at genoplive showets stil med en kanonnedkøler!

Prop-pistoler og den tidsrejsende dyrlæge

Når vi snakker om pistolerne, er der noget andet, der har trukket seernes opmærksomhed – nemlig muzzelmysterierne. I flere scener, hvor der bruges våben, kan man se, at de fleste af revolvernes muzzler ikke har pistolhuller. Nej, de er massivt underlige, som om de kun er props! Måske skulle vi have ansat en professionel scenograf i stedet for dem?

Historiske anekronismer og farverige frisurer

Kære Bonanza, vi er så glade for, at I valgte at starte i 1859 i Nevada. Men hvad med tøjet? Hvad med det? Alle klæder sig ud som om, de er fløjet ind fra det 20. århundrede. Faktisk kom bæltemapperne først på mænds bukser og jeans mange årtier senere. Og ved du hvad? Gulvmodellen af hjulspilleautomaten i saloon blev ikke bygget før i 1896. Ja, ja, vi forstår godt, at I gerne vil beholde det moderne touch i den gamle vestlige stil, men kan vi ikke invitere Marty McFly med sin DeLorean og få nogle rigtige tidsrejsende ind i billedet?

Vi bør også nævne alles frisurer. Hårstylesne, som de alle bruger, er mere passende til seriens 20. århundrede optagelse end dens 19. århundrede indstilling. Kom nu, for at bevare seriøsiteten, kunne vi da have budt på i det mindste et par sideburns eller en fuldskæg getragt!

Geografiske forvirringer og ture til inkonsekvente byer

Så er vi nået til sidste fejl i vores Bonanza-lotteri. Alle de mange ture til Virginia City og tilbage ville tage 8-12 timer, da både byen og Ponderosa Ranch ligger i bjergene syd for Reno, NV. Med de massive snemængder ved Lake Tahoe ville sådanne ture være næsten umulige om vinteren. Så hvis du trænger til en hurtig tur til byen, er det nok bedre at få fat i Doc Brown og hans tidsmaskine!

Vi kan heller ikke lade være med at påpege, at Cartwrights gentagne gange ses arbejde sammen med byens sheriff eller hans assistent. Men vent lige et øjeblik. Virginia City er (og var) Storey Countys hovedstad. Men baseret på kortet fra serien ville ingen af Cartwrights ranch være placeret i Storey County. De ville faktisk være fordelt mellem Ormsby County (nu Carson City), Washoe County (hovedsæde i Reno) og Douglas County (hovedsæde i Minden). Måske skulle vi også ansætte en geograf som ekspertkonsulent?

Ja, venner, selvom Bonanza er en elsket TV-serie, vil vi ikke lade gåserne flyve udenom de sjove fejl, der har gjort sig bemærket. Så næste gang du ser seriens strålende brødre, kan du bare smile og huske på, at der virkelig er noget med tidsrejser, forsvundne sår og flokcrossover mellem historiske fakta og moderne stil. Det er vel bare en del af charmen ved at se Bonanza!

Andre populære titler: BachelorOuter BanksPeter Pan & WendyNuummioqSpider-Man: Across the Spider-VerseTitanic 666The TouristMean GirlsEasy RiderThe CallingCapcanaAlien: RomulusBig TitsTriple FrontierBlack LotusThe BoondocksMoney HeistSongbirdThe Scorpion KingThe CovenantTrick r Treat – Die Nacht der SchreckenLife of BrianSchool of RockDescendantsGuardians of the Galaxy Vol. 3DinastiaThe Little MermaidO Grande ShowmanEnglemagerenO Desconhecido do LagoStromboliParadise HillsThe King of ComedyToo Old to Die YoungThe FlashEastern PromisesMarsMufasa: The Lion KingSicarioLivingVirgin la 40 de aniEye in the SkyCartea pierdută a vrăjitoarelorThe Walking DeadThe Karate KidSupernaturalDraft DayTroublemakersEmily the CriminalGrown Ups 2