magiskemomenter.dk

Beverly Hills, 90210

Beverly Hills, 90210 er en amerikansk TV-serie, der blev udgivet den 4. oktober 1990 i USA. Serien blev optaget i Encino, Los Angeles, Californien og centrerer omkring en gruppe unge mennesker, der alle bor i det eksklusive område Beverly Hills.Historien følger en gruppe high school elever, der er en del af en velhavende og privilegeret samfund. Serien fokuserer på de unges personlige og sociale liv og behandler en bred vifte af temaer, herunder venskab, kærlighed, familiestrul, skoleproblemer og livets udfordringer.Serien blev også kendt under titlen Class of Beverly Hills og blev produceret af 90210 Productions, Fair Dinkum Productions og Propaganda Films. En af de velkendte optagelsessteder i serien var Steve Sanders hus på 16711 Bosque Avenue, Encino, Los Angeles, Californien, USA.Beverly Hills, 90210 blev en kæmpe succes og fangede seernes opmærksomhed i løbet af sin lange løbetid. Serien blev anerkendt for at give et realistisk billede af teenageres liv og blev en ikonisk del af 90ernes populærkultur.

Resumé

TV-serien Beverly Hills, 90210 handler om en gruppe venner, der bor i Beverly Hills, Californien, og navigerer sig igennem livet fra deres skoletid og ind i voksenlivet.

Serien begynder med at følge en gruppe high school-elever, der bor i det velhavende Beverly Hills-kvarter, og senere følger vi dem videre til deres universitetstid, når de bliver ældre.

Disse unge mennesker bliver både venner og fjender, falder i og ud af kærlighed og oplever en endeløs række af kriser, da denne lille gruppe på en eller anden måde bliver personligt involveret i enhver nyhedsrelevant samfundsproblem fra alkoholisme til sydafrikansk apartheid til graviditet til AIDS.

Medvirkende

  • Jason Priestley – Brandon Walsh
  • Shannen Doherty – Brenda Walsh
  • Luke Perry – Dylan McKay
  • Jennie Garth – Kelly Taylor
  • Ian Ziering – Steve Sanders
  • Brian Austin Green – David Silver
  • Tori Spelling – Donna Martin
  • Joe E. Tata – Nat Bussichio
  • Gabrielle Carteris – Andrea Zuckerman
  • Carol Potter – Cindy Walsh
  • James Eckhouse – Jim Walsh
  • Tiffani Thiessen – Valerie Malone
  • Kathleen Robertson – Clare Arnold
  • Vincent Young – Noah Hunter
  • Lindsay Price – Janet Sosna
  • Ann Gillespie – Jackie Taylor
  • Daniel Cosgrove – Matt Durning
  • Mark D. Espinoza – Jesse Vasquez

Fejl og faktafumler i Beverly Hills, 90210

Som enhver ivrig fan af TV-serien Beverly Hills, 90210 ved, er der ikke noget bedre end at spotte de små fejl og faktafumler, som sniger sig ind i episoderne. Vi har samlet nogle af de mest morsomme og underholdende for dig her.

Kontinuitetskiks

En af de mest almindelige fejl i serien er kontinuiteten mellem scenerne. I første sæson hed Donna Martins mor Nancy Martin og blev spillet af Jordana Capra. Men i sæson 2 blev hun pludselig døbt Felice Martin og spillet af Katherine Cannon. En ret overraskende identitetsændring, må man sige.

Men det stopper ikke der. I en episode efter Noahs fars død viser Noah Valerie hans forældres hjem. Under rundvisningen går Valerie ind i køkkenet iført et par helt anderledes sko end i det foregående rum. Enten har hun en mystisk evne til at skifte fodtøj i en håndevending, eller også har hun glemt at følge med på sætlisten.

Og husk endelig ikke at vende kameraet rundt! Steve har barbercreme på ørerne på den ene vinkel, men når kameraet skifter, forsvinder cremen, og så dukker den pludselig op igen, når vi er tilbage til den første vinkel. Måske er det Steves magiske ørevoks, der har det med at forsvinde og komme igen, når vi mindst venter det.

Arkitektoniske forvandlinger og navneforvirring

Ser du godt efter, kan du også spotte nogle forvirrende ændringer i Dylans hus. Eksteriørbillederne viser først et hvidt hus i et hyggeligt kvarter, mens senere billeder viser et mørkt træhus tilbagetrukket fra vejen og på en lille skråning. Dylan synes åbenbart at have en magisk flyttemetode, som ikke kræver, at han selv flytter.

Men navneforvirringen er sandelig heller ikke til at overse i Beverly Hills. I første sæson forsøger Donna at blive skolediskjockey og bliver omtalt som Donna Morgan. Men gennem hele serien er hendes navn faktisk Donna Martin. Det må have været en virkelig forvirret klipper, der stod bag den fejl.

Faktafumlere og teenagerillusione

En af de mere usædvanlige fejl i serien er faktisk ikke en fejl, men en smart måde at omgå børnearbejdsloven på. Skuespillerne, der spiller teenagere, er faktisk i 20erne eller ældre. Dette skyldes, at lovbestemmelserne ikke tillader teenagere at arbejde på fuld tid på et sæt, da det kan forstyrre deres skolegang. Plus at bruge voksne skuespillere giver bedre skuespilserfaring og mulighed for at seksualisere karaktererne uden konsekvenser. Men det betyder også, at de unge seere måske har haft nogle lidt ukonventionelle forbilleder.

Når tid flyver afsted

I pilotafsnittet fortæller Brenda sin date, at hun er junior på West Beverly High, hvilket betyder, at hun og de andre skulle have dimitteret ved afslutningen af ​​sesong 2. Men de dimitterer først ved afslutningen af ​​sesong 3. Det er virkelig svært at følge med i, hvornår tiden flyver i Beverly Hills.

Alt i alt er Beverly Hills, 90210 blevet udsat for en del fejl og faktafumler gennem årene, men det er netop det, der gør serien så underholdende at følge med i. Så næste gang du ser serien, skal du holde øje med alle disse sjove små detaljer.

Andre populære titler: Aladdin 2ArcaneThe VillageSlitherHouse of WaxAttack on TitanNocturnal AnimalsThe Dark KnightRenfieldNocturnal AnimalsBleach: Thousand-Year Blood WarWest Side StoryCrazy, Stupid, Love.Bølle Bob – Alle tiders heltLutherThe NightingaleBaddies WestMechanic: ResurrectionStar Wars: Episode I – The Phantom MenaceWarriorMonster Boobs: Put Your Love in MeTerminator: The Sarah Connor ChroniclesNowhere SpecialThe House That Jack BuiltKrampusExpend4blesJust MercyRepriseFast & Furious 7WifelikeWistingKick-AssSpinning ManFameHumansMayor of Kingstown21Fight ClubWonder – EncantadorGiftedHeartbeatThe Wolf of Wall StreetDemon Slayer: Kimetsu no YaibaThe Long Kiss GoodnightDying YoungFUBAR